Verwennerij puur. De bierronde van Limburg!

Schotland kent zijn whiskey trial, een route die langs diverse whiskey stokerijen voert. Zo vinden we in Frankrijk en Duitsland de wijnroutes, die langs hangen of landerijen vol wijnstokken en wijnproducten voeren. Heel wat Nederlanders hebben in hun vakanties wel eens een van deze routes gevolgd.

De bierroute
Maar hebt u wel eens in eigen land de bierroute gedaan? Nu denken velen waar is dat dan? Niet ver van huis, want in Limburg kan men een heel plezierige route rijden en brouwerijen en hun omgeving leren kennen. Om in de brouwerij een kijkje te kunnen nemen is het verstandig vooraf op de website te kijken wanneer er rondleidingen plaatsvinden en hoe men zich kan aanmelden. Daarnaast is het zeer verstandig om in de nabijheid op de camping een plek te reserveren of in een hotel in het dorp en er te voet naar toe te gaan.

De Limburgse bierroute!
De Limburgse bierroute begint in Arcen waar we de Hertog Jan brouwerij vinden. Het mooie Maasdorp Arcen biedt nog heel wat meer en is een bezoek ook meer dan waard.
Van hieruit rijden we naar het zuiden en komen in Roermond de Christoffel brouwerij tegen. De bisschopsstad is eveneens een bezoek waard. We gaan voor deze tocht ook nog zuidelijker waar we in de heerlijke hoofdstad van Limburg, Maastricht, de Ridderbrouwerij ontdekken. Vervolgens gaat het richting het mergelplateau en de heuvels, waar in Gulpen de gelijknamige brouwerij te vinden is, in Wijlre Brand al honderden jaren bier brouwt en in Schinnen Alpha bier wordt geproduceerd.

Weekje Limburg
Om al deze biertempels met een bezoek te vereren is een weekje wel nodig. Want we gaan er van uit dat iedere dag een brouwerij op het programma zal staan. Geniet ook van de uitstekende Limburgse keuken. Want bij een goed bier hoort een goed maal!