Roermond, een stad om te shoppen

Wat velen niet weten is dat Roermond twee kathedralen heeft. De Sint Christoffelkerk is de hoofdkerk, de kathedraal van het bisdom Roermond. Daarnaast vindt men er de Munsterkerk, de kruisbasiliek uit de 13e eeuw. Uniek voor een plaats van de grootte van Roermond. Maar daar blijft het niet bij. Deze mooie Limburgse stad was ook de geboortestad van drie minister-presidenten, waarvan Jonkheer Ruys de Beerenbrouck waarschijnlijk de bekendste is. Jo Cals is in politiek Nederland uitzonderlijk bekend geworden door de Nacht van Schmelzer, de partijbaas die het eigen kabinet naar huis stuurde.

Warm, gezellig, een oud hart en jonge winkels
Roermond, de stad aan de mond van de rivier die naar de Keltische godin Rura is genoemd, is een stad met een prachtig en gezellig oud hart, waar men volop kan shoppen en genieten. Is men na het grote aanbod aan winkels nog niet voldaan, dan kan men naar het grote Outlet Centre gaan, dat vanaf het centrum op ongeveer 10 minuten lopen verwijderd ligt.

Natuurlijk natuur
Roermond is ook een prachtige uitvalsbasis om van de schitterende natuur van het natuurpark Meingebied te genieten. Of om langs velden en wegen te fietsen richting Koningsbosch of Posterholt. Natuur puur, de rust zelve. Komt men in de tijd van de asperge, dan kan men op heel wat plekken genieten van een lunch of diner waarin deze lekkernij is verwerkt. Uiteraard begeleid door een prachtig Limburgs bier of door een van de voortreffelijke wijnen die Limburg hedentendage aanbiedt.

Naar het buitenland
Vanaf Roermond is men binnen een paar minuten in BelgiĆ« waar men in het gezellige Maaseik kan genieten van lekker eten of in Maasmechelen verder kan shoppen in het aldaar gelegen Outlet Centre. Roermond is daarmee vermoedelijk de best geoutilleerde winkelstad van Nederland. In een actieradius van zo’n half uur kan men dagenlang shoppen.