Mooi Venlo

Nou is Venlo op zich al de moeite van een bezoek waard, maar als de wekelijkse markt plaatsvindt geldt dat vooral. Niet alleen de grootte van de markt, maar vooral ook de gezellige drukte nodigen uit om te genieten.

Museum
Veel mensen zullen niet naar Venlo gaan om een museum te bezoeken. Dat is jammer want in deze gezellige stad staat het moderne Limburgse museum, waar naast langlopende exposities ook wordt ingespeeld op actuele of bijzondere thema’s. Het mooie gebouw, de bijzondere indeling en de leuke exposities zorgen er voor dat men een paar uur omgeven wordt door Limburgse geschiedenis en mooie schilderijen, beeldhouwwerk of speciale projecten. Een bezoek aan het museum vergeet men niet zo snel.

Eten
Heeft men zich gelaafd aan het kunstzinnige en geschiedkundige en de honger naar informatie gestild dan is het mogelijk de innerlijke mens die om aandacht vraagt. Ook hiervoor kan men goed terecht in deze mooie Maasstad. Zeker als het weer zonnig is, de vele terrassen goed bezet zijn en in de vroege avond een veelvoud aan restaurants de deuren geopend heeft. Men kan goed toeven op een van de terrasjes of iets “op de hand nemen”, maar ook lekker uit gaan eten. Keuze te over.

Overnachten
Ook aan hotels ontbreekt het niet. Voor zowat ieder portemonnee is wel iets te vinden. Ook kan men best een lekker drankje nemen, want het bed staat dichtbij en heeft men de gelegenheid om de volgende dag te shoppen, een wandeling langs de Maas te maken of een kort uitstapje naar Duitsland. Hoe het ook zij, een bezoek aan Venlo is pas echt geslaagd wanneer men het Limburg museum bezocht heeft en kennis heeft gemaakt men een stuk Limburgse geschiedenis, kunst en genoten heeft van de verschillende projecten. Dat maakt een bezoek aan Venlo bijzonder.