Mooi Maastricht

Soms wil men gewoon even er tussen uit. Even naar het buitenland. Dat is geen probleem, want het buitenland ligt op worpafstand. Binnen korte tijd kan men in Maastricht zijn. Maastricht staat bekend als de meest buitenlandse stad van Nederland. Deze titel heeft men zich niet zelf aangemeten, maar door de sfeer en de manier van tegemoet treden verworven.

Bourgondisch
Limburg staat synoniem voor Bourgondisch. De Limburgse hoofdstad verdient dat predikaat zeer zeker, want men kan hier genieten van wat het leven biedt. Heerlijk eten, genieten van een prachtig biertje of een streekwijn. Wandelen in het Jekerdal of op de sint Pietersberg. Een fietstoer maken. Heerlijk, relaxed shoppen of even over de grens steken naar de luxe outlet. Maar men kan ook genieten van cultuur of historie. Van de prachtige sint Servaaskerk, van de oude stadsstraatjes, van de stadsmuur. Te veel om een weekend mee te vullen. Terugkeren is dus bijna een verplichting. Maar dan wel een verplichting die niet zo voelt, maar die een sfeer van herkenning met zich mee brengt.

Terras of feest
Men kan met mooi weer een terras nemen op het Vrijthof of bij de Onze Lieve Vrouwekerk. Men kan het Preuvenement bezoeken en volop genieten van heerlijk eten, specialiteiten, voortreffelijke kookkunsten en uiteraard van de heerlijke ongedwongen sfeer die Maastricht kenmerkt.

Er zijn voor mensen die van muziek houden momenten te over. Een concert van het beroemde mannenkoor, de Maastrichter Staar of van Andre Rieu met zijn toporkest.

Beurs
Het MECC, het Maastrichtse beurscentrum biedt met grote regelmaat speciale beurzen of concerten, waar men makkelijk een weekend kan besteden. Ook hier genietend van die rustige wijze waarop Maastrichtenaren het leven inrichten. Relaxt, vol levensvreugd en met passie. Genieten van een dag of een weekend Maastricht betekent naar een andere wereld reizen. Even Nederland verruilen voor een stukje buitenland.