Kindervakantie in Limburg

Hoe maak ik van een gewone vakantie een mooie kindervakantie? Dat is niet altijd even simpel, maar het kan natuurlijk wel. Limburg biedt alle vereisten om dit te laten uitkomen.

Toverland
Het attractiepark Toverland in Sevenum is het hele jaar door de moeite waard. Er is zoveel te doen dat de kinderen hun dag met speels gemak kunnen vullen. Uiteraard zijn papa en mama ’s avonds blij als ze hun bedje op mogen zoeken, want ze zijn bekaf van al de geren. Maar ze dromen wel de hele nacht door van al die leuke belevenissen. Zeker dat ze nog een keer terug willen.

Valkenburg
Valkenburg aan de Geul is waarschijnlijk het meest bekende toeristenstadje van Limburg. Naast een bezoek aan de of beter in de Mergelgrotten, kun je de stoomtrein nemen die je naar Kerkrade brengt, waar direct tegenover het station het Continium ligt. Het leukste museum van Nederland. Schuilt ook in jouw een echte uitvinder? Deze vraag kun je beantwoorden nadat je in het museum aan de slag bent geweest. Dit is niet duf rondlopen, maar overal nieuwsgierig mogen zijn en uit kunnen proberen.
In Valkenburg zelf is een leuk vakantiepark waar een heuse Mississippi rondvaartboot vaart. Maar er is zoveel te doen dat je ook hier aan het eind van de dag een uitgeputte papa en mama zult zien.

Gaia Zoo
In Kerkrade is de meest kindvriendelijke dierentuin van ons land te vinden. Niet alleen kun je dieren bekijken. Dat wordt na een tijdje ook wat vervelend. Nee, je kunt zelf de jungle in en over hangbruggen rennen, aan touwen hangen en van alles ontdekken. In de DinoDome, de naam zegt het al, zou je best wel eens een Dino tegen kunnen komen. Spannend.
Feit is dat een weekje vakantie in Limburg slopend zijn voor paps en mams, maar een geweldig avontuur voor de kids.