Genieten in Arcen

Limburg is de meest zuidelijke provincie, ver weg van de zee. Wanneer men aan Limburg denkt, denkt men vaak aan het heuvelachtige landschap, dat bij iedereen bekend is. Maar er is nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan het bijzondere plaatsje Arcen!

Maasduinen
Rondom het pittoreske stadje Arcen, waar men een uitstekend bier uit de regio kan drinken of kan genieten van een voortreffelijk ijs, terwijl men op de Maas uitkijkt, liggen de Maasduinen. Dit schitterende natuurgebied nodigt uit om te wandelen, te picknicken of gewoon van de rust te genieten. Het natuurgebied Maasduinen herbergt overigens ook grafheuvels van, om het met een goed Nederlands woord te zeggen, “chieftains”, hoofdmannen, uit de oudheid. Een soort van Limburgse Hunebedden zou je kunnen zeggen.

Accommodatie
Arcen en omstreken biedt genoeg mogelijkheden om te overnachten. Wil je een bungalow huren? Dat kan. Of een hotel of liever een B&B? Alles geen probleem. Er is volop gelegenheid om een nachtje of veel langer te verblijven.

Natuur
Rondom Arcen vind je overal natuur. Een wandeling langs de mooie Maas is, zeker bij zonnig weer, op zich al een belevenis. Maar er staat ook een prachtig kasteel, er zijn bossen. Geen gebrek aan groen en aan rust.

Shoppen
Je bent niet ver van Venlo vandaan, waar je uitstekend kunt shoppen. Of je steekt even de grens naar Duitsland over. Kies je voor Venlo, bezoek dan zeker ook het Limburg museum, dat als gebouw al het bekijken waard is, maar waar ook regelmatig prachtige tentoonstellingen te bezoeken zijn. Overigens kun je in Venlo ook gewoon een leuk terras meepikken of lekker uit gaan eten, want ook daarvoor is dit een leuke bestemming.