Een week naar het klooster

Genieten van de natuur, het goede leven en van rust. In Limburg kan dit werkelijkheid worden.

Het kloosterhotel
Niet toeristisch en toch heerlijk genieten met sereniteit en rust als extraatje. Dat biedt een rondreis door Limburg gebaseerd op en ge├»nspireerd door het oude kloosterleven. Waar ooit de nonnen en broeders leefden, zijn hotels ontstaan die wat betreft luxe zeker niet onderdoen ten opzichte van gewone hotels. Maar die iets extra’s bieden. Je kunt je hier even terugtrekken.

Sereen
Een heerlijk ontbijt, een mooie kamer die uitziet op het bos of op de binnenplaats – de kloostergang- en vooral die serene rust. Dat is wat de Kerkraadse abdij Rolduc biedt. Bovendien is er nog een mooie, oude kerk en een schitterende middeleeuwse bibliotheek te bezichtigen, is er volop natuur rondom en ben je binnen een paar minuten in Duitsland.

Luxe
De luxe van het vijfsterren hotel maakt het Kruisherenhotel in Maastricht zo bijzonder. Vermoedelijk heeft nog nooit iemand, in de vele jaren die dit klooster al heeft doorleeft, zo luxueus hier geslapen en genoten van de alles wat men te bieden heeft. Uiteraard nodigt de prachtige stad Maastricht uit om van het zuidelijk leven te genieten.

Anders
B&B het Klooster, eveneens in Maastricht gelegen, biedt naast prachtige kamers een luxe ontbijtbuffet en fietstochten in de omgeving van de Limburgse hoofdstad. Beklim de Sint Pietersberg of den Observant en laat je betoveren door de pracht van de Limburgse natuur en van de Maas.

Ursulinen
Het oude Ursulinenklooster in Sittard is veranderd in een 4 sterren hotel. De sfeer heeft men echter weten te behouden. Hotel Merici is een van de 7 monumenten die in het kloosterkwartier behouden gebleven zijn. De wandeling door de Refter en de lange kloostergangen zul je niet zo snel vergeten.