Een luxe wandeltocht door het zuiden van Limburg

Houdt u van wandelen? Houdt u ook van historie? En ook nog van luxe? Dan is dit de ideale vakantieweek voor u.

Kastelentocht
Heel wat Nederlanders hebben het al gedaan. Een kastelentocht langs de Loire maken en met verbazing zien waar de vroegere koningen van Frankrijk in de zomer verbleven.
Maar u hoeft niet zo ver te reizen, want ook in zuid-Limburg zijn heel wat prachtige kastelen te vinden, die ook in deze tijd nog niets van hun pracht en praal hebben ingeboet. Een flink aantal van deze kastelen zijn in de loop der jaren omgetoverd tot luxe verblijven. Zo kunt een kastelentocht samenstellen die ook een luxe belevenis wordt.

Wandelend van kasteel naar kasteel
Deze mooie en bijzonder afwisselende tocht begint in Kerkrade, waar u kunt verblijven in het bij kasteel Erenstein horende Burghofhotel. Aan het kasteel ligt een prachtig natuurgebied, dat langs een stuwmeer voert. Aan de andere kant vindt u, direct naast het hotel, de ingang naar het Gaiapark, een van Nederlands mooiste dierenparken. Vanuit Kerkrade wandelt u naar Heerlen, waar kasteel Terworm temidden van een mooi natuurgebied te vinden is.
De volgende dag voert de wandeling naar Vaals, waar u nadat u in kasteel Vaalsbroek hebt genoten van een heerlijk stukje Limburgse vlaai, eventueel het Drielandenpunt kunt bezoeken. Van hieruit gaat het op dag vier naar Wittem, het dorp van de heilige Gerardus. Overnachten kunt u in het monumentale kasteel Wittem. Vraag vooraf of er die dag een rondleiding is in het tegenover het kasteel gelegen klooster, waarin u een schitterende bibliotheek met meer dan 80.000 oude boeken vindt.
Dag vijf brengt u naar Valkenburg, naar kasteel St. Gerlach, waar ook presidenten overnachten. Van hieruit gaat u de laatste dag naar Maastricht om in het Kruisherenhotel te overnachten en te genieten van deze heerlijke stad.