Een kastelentocht in Limburg

Een bezoek aan Limburg kan veel redenen hebben. Familiebezoek of een korte vakantie. Een time out of heerlijk genieten van de natuur. Voor sommigen onder ons is een kastelentocht een reden.

Het zuidelijkste puntje
Wanneer u een kastelentocht wilt maken, loont het om eerst te beslissen of u de kastelen wilt zien of er wilt overnachten. Deze tocht gaat uit van een weekje overnachten in Limburgse kastelen.

In Kerkrade kunt u overnachten in de oude Brugmolen, die in het nabije gelegen kasteel Erenstein haar restaurant heeft. Een heerlijke relaxte omgeving waar men urenlang kan wandelen of fietsen, genietend van een prachtige natuur en waar men lekker kan eten.
Van hieruit kan men naar kasteel Vaalsbroek verder trekken of naar kasteel Wittem, al naar gelang de wens om ook een dagje Belgiƫ mee te nemen of de Gulpenerberg en omgeving te verkennen.
Een derde keuze is kasteel Doenrade van waaruit men heerlijke wandelingen langs de Maas kan maken of kasteel Hattem om een dagje te gaan shoppen bij de Roermondse Outlet. Een van de beste outlet centra van Europa.

Een week kasteelheer en kasteelvrouwe
Limburg biedt een scala aan kasteelovernachtingen. Meer dan de al opgesomde. Het is afhankelijk van uw wensen, uw budget en van de regio waar u graag wilt verblijven. Feit is dat men meerdere kasteelweken in Limburg kan realiseren. Van kasteel naar kasteel reizen en de directe omgeving verkennen. Meerdere dagen in hetzelfde kasteel en iets meer tijd nemen voor al het mooie. Bijvoorbeeld, terug in Kerkrade, kunt u ook een dag naar het mooie Aken gaan, waar Karel de Grote een Dom liet bouwen en waar hij leefde. Of het als uitvalsbasis gebruiken om in het Duitse Wormdal een heerlijke wandeling te maken. Mogelijkheden te over en wat erg belangrijk is, u bent er altijd welkom.