Actief in Limburg

Ieder bezoek aan Limburg is de moeite waard. Of het nou een weekendje naar Maastricht of naar Arcen is. Want Limburg heeft in elke streek wel iets te bieden.

Maas
Een van de kenmerken van de provincie Limburg is de Maas. Deze majestueuze rivier kan men ook volgen. Vanuit het noorden, via Arcen, langzaam afzakkend naar het Julianakanaal. Vervolgens bij Thorn, Stevensweert en Maasbracht weer de Maas zelf opzoeken en via Borgharen Maastricht binnenrijden.

Boot
Je kunt ook vanaf Maastricht de boot naar Luik nemen en genieten van het schitterende landschap, dat de Maas in de loop der eeuwen heeft gerealiseerd.

Oude Maas
Op de oude Maas kun je kano├źn. Let wel op en blijf bij de groep of in ieder geval bij de tijd, want anders moet je vanaf het eindpunt met kano terug lopen naar het beginpunt, waar de auto staat. Je zou de eerste niet zijn.

Maasvallei
Eigenlijk heeft Limburg twee Maasvalleien. De oude, uit de oertijd stammende, vallei is nu een prachtig natuur- en wandelgebied, dat zich uitstrekt van Ubachsberg tot Wijlre. Langs de hellingen staan in de zomer de klaprozen te pronken. Iets verderop staan de wijnranken, die een prachtig streekgebonden product leveren. De Limburgse wijn. Absoluut aan te bevelen.

Fietsen
Bij de Maas zou je denken aan waterfietsen, maar het stuk tussen Ubachsberg, Wijlre, op weg naar Valkenburg, is gemaakt om te fietsen. Voor de gewone liefhebber omlaag. Voor de sportieveling omhoog. Een pittige weg omhoog, die je zelfs nog kunt afwisselen met forse, korte, hellingen. Alles zeer wel bekend van de Amstel Gold Race.

Maas
Zo zorgt de Maas voor een week vol plezier, lichaamsbeweging, schitterende landschappen, vergezichten, een heerlijke wijn of een dito bier en voortreffelijk eten. De vele restaurants, waar wordt gewerkt met streekproducten, besteden veel zorg aan de innerlijke mens.